Arı Okulları - ANKARA
GENEL MÜDÜR YARDIMCIMIZ
Seva Demiröz - Arı Okulları Genel Müdür Yardımcısı

Değerli Velilerimiz, Kıymetli Çalışanlarımız, Sevgili Mezunlarımız ve Öğrencilerimiz,

Arı Okulları olarak, köklü kurum kültürü ile küresel yetkinliğe ulaşmış, ulusal değerleri özümsemiş, bilgi ve teknolojiyi etkin ve etik kullanan, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, deneyimli, iddialı, dinamik ve sürekli gelişmeyi önemseyen kadromuz, ilkeli kurum kimliğimizle bu yıl 34. eğitim-öğretim dönemine başlamanın heyecanını yaşıyoruz.

Yaz tatili süresince yeni öğretim yılı için hazırlıklarımızı tamamladık. Öğretim kadromuz ve süreçlerimizi destekleyen tüm uzmanlarımızla mesleki gelişim çalışmalarımızı etkili ve verimli bir biçimde yaptık. Eğitim teknolojilerindeki gelişmeleri eğitim kampüsümüz içindeki okul binalarımıza, dersliklerimize, laboratuvarlarımıza yansıttık.

Proje, program, etkinlik ve diğer tüm çalışmalarımızla ilgili güncelleştirmeleri ve planlamaları tamamladık. Öğrencilerimize bütünleşik formda sunduğumuz fen, matematik, bilim ve teknoloji ile yaşamları boyunca düşünceyi üretime dönüştürme becerisi sağlamak amacıyla oluşturduğumuz STEM eğitimi çalışmalarımızı bu yıl yaygınlaştırıyoruz. Bunun için özel olarak tasarladığımız STEM laboratuvarını kullanacağız. Kodlama eğitimini ilkokul yıllarından itibaren uygulamaya koyuyoruz. Geçtiğimiz yıl başladığımız ve öğrencilerimizin sınıf ortamı dışından da ders tekrarı ve pekiştirme ile tam öğrenmeyi sağlamaları amacıyla uyguladığımız B-Flipped Learning projesinin kullanım alanını genişletiyoruz.

Üniversite hazırlık sürecinde etkin olarak kullandığımız Arı Okulları Yayınlarının kapsamını genişleterek 8. sınıf TEOG hazırlık ve 11. sınıfları da ekledik. Öğrencilerimizin bireysel farklılıklarını ve öğrenme stillerini göz önünde bulundurarak eğitim-öğretim süreçlerimizde, TEOG ve üniversite hazırlık kurslarımızda güncellemeler ve yeni düzenlemeler yaptık.

Yabancı dil öğretimimizde uluslararası ölçütleri temel alarak yükselttiğimiz hedeflerimiz, yapılandırarak geliştirdiğimiz rehberlik hizmetlerimiz, iyileştirdiğimiz ARGE ve eğitim teknolojileri projelerimiz ve yoğunlaşan Uluslararası Bakalorya (IB) çalışmalarımızla yeni öğretim yılı için hazırız.

Öğrencilerimizi, öğrenmeye ve gelişime açık, iletişim becerileri gelişmiş, 21. yüzyıl becerileri ile donanmış, çok yönlü bireyler olarak öğrenim yaşamlarının bir üst basamağı için yetiştireceğiz. Aklın ve bilimin ışığında ilerleyen bir kurum olarak 2017-2018 öğretim yılında da akademik alanın yanı sıra bilim, kültür, sanat ve spor alanlarında da başarı geleneğimizi sürdüreceğiz.

Biz, Arılı olma kültürüyle, öğrencileri, velileri, mezunları, öğretmenleri, yönetici ve tüm çalışanları ile birbirine kenetlenmiş bir kurumuz. Bu büyük kurumun bir üyesi olma onuruyla, yeni öğretim yılının tüm hedeflerimizi gerçekleştirdiğimiz bir yıl olmasını diliyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Dr. Seva DEMİRÖZ
Arı Okulları Genel Müdür Yardımcısı