ULUSLARARASI BAKALORYA DİPLOMA PROGRAMI

Anadolu Lisemizde, MEB programının yanı sıra Uluslararası Bakalorya Diploma Programı da uygulanmaktadır. Uluslararası Bakalorya Diploma Programı ile hedefimiz, üst düzey İngilizce yeterliliği ve akademik becerilerin yanı sıra öğrencileri öz disiplin sahibi, sürekli öğrenmeyi yaşam biçimi olarak benimsemiş, eleştirel ve yaratıcı düşünme becerileri gelişmiş, değişik kültürleri tanıyan, anlayan ve dünya barışına katkıda bulunabilecek dünya vatandaşları yetiştirmektir.

IB Programı ile öğrencilerimizi akademik ve sosyal açılardan üniversiteye ve yaşama çok daha donanımlı bir biçimde hazırlamaktayız. Akademik yönü güçlü olan bu programı başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz üniversite giriş sınavlarında ülkemizde istedikleri bir üniversiteye girebilecek bilgi ve birikim düzeyine erişebildikleri gibi birçok üniversitede ders muafiyeti, yatay geçiş ve burslu okuma gibi ayrıcalıklar da elde etmektedirler. Ayrıca aldıkları IB diploması ile Harvard, Oxford, Cambridge gibi Amerika ve Avrupa’nın önde gelen pek çok üniversitesine, sınavsız girebilme hakkına da sahip olabilmektedirler.

Detaylı bilgi için tıklayınız.