ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Öğrencilerimizi yükseköğretime giriş sınavlarına en iyi biçimde hazırlamak amacıyla 9. sınıftan itibaren yürüttüğümüz YGS ve LYS’ye yönelik tüm akademik çalışmaları 11. ve 12. sınıf düzeyinde yoğunlaştırarak sürdürmekteyiz. Uyguladığımız YGS, LYS tarama ve deneme sınavlarının bazıları Türkiye genelinde uygulanmakta olup, bu sayede öğrencilerimiz, hem eksiklerini hem de genel sıralamadaki yerlerini görme olanağı bulmaktadırlar. Tarama ve deneme sınav sonuçları Akademik İzleme Birimimizce değerlendirilerek, öğrencilerimize konu analizli sınav karnesi ve aylık gelişim raporları sunulmaktadır. Bu raporlara göre gereksinimi olan öğrencilerimiz Bee-Uni sistemi üzerinden randevu alarak bireysel ya da grupla etüt çalışma saatlerine katılabilmektedirler. Ayrıca soru çözme saatleri ile öğrencilerimizin eksiklerinin giderilmesi ve pekiştirme çalışmaları yürütülmektedir.

Arı Okulları’na ait yayınlar ve soru bankalarının desteği ile 12. sınıflarımızda; “Okul 6 Gün” programı kapsamında, hafta içi saat 18.00’e ve hafta sonu cumartesi günü saat 16.00’ya dek 888 saat üniversite hazırlık kursu, 75 saat yaz ve güz dönemi üniversite hazırlık kursu ve MEB müfredat programı ile birlikte toplam 2480 saat ders işlemekteyiz.

Akademik çalışmalarımızın yanı sıra öğrencilerimizi, meslekleri tanıma, sınav içeriği, test tekniği, sınav taktikleri, zaman yönetimi, doğru tercih belirleme gibi konularda da bilgilendirilmekteyiz. Öğrencilerimizi YGS ve LYS’ye yönelik olarak etkin bir biçimde hazırlamakta, onların başka bir kurs ya da özel derse gereksinim duymadan, hedefledikleri üniversite ya da bölümlere yerleşmelerini sağlamaktayız.