ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sınavları kapsamında; öğrencilerin yorumlama, analiz yapma, eleştirel düşünme, problem çözme, sonuçları tahmin etme yeterliliklerini artırmaya yönelik olarak hafta içi 10 saat ve hafta sonu 8 saat olmak üzere toplam 18 saat çalışma yapılmaktadır.

TEOG ÖN HAZIRLIK PROGRAMIMIZ: Ön Hazırlık Programında, öğrencilerin önceki yıllarda edinmeleri gereken temel kazanımlar ölçülerek, 8. sınıf konularıyla bağlantılı olan kazanımlar pekiştirilmektedir. Alt kazanımlarla üst kazanımların bağlantısını sağlayarak öğrencilerin yeni konulara olumlu bir bakış açısı geliştirmeleri ve eğitim-öğretim yılına hazırlıklı başlamaları sağlanmaktadır.

HAFTA SONU KURSLARI: 8. sınıflarda TEOG Sınavlarına yönelik olan çalışmalarımızı pekiştirmek amacıyla cumartesi günleri 09.00 - 16.00 saatleri arasında hafta sonu kurs çalışmaları yapılmaktadır.

BAŞARI İZLEME TESTLERİ: ARGE Merkezi ve zümre öğretmenleri iş birliği ile hazırlanan “Başarı İzleme Testleri”, öğrencilerin ünite düzeyinde öğrenme eksiklerini belirlemek ve eksik kazanımlara yönelik tamamlama çalışmaları yapmak amacı ile uygulanmaktadır.

DENEME SINAVLARI: Okulumuz tarafından gerçekleştirilen Genel Deneme Sınavları ve Başarı İzleme Testleri ile öğrenciler öğrendiklerini pekiştirme ve bilgilerini ölçerek değerlendirme imkânı bulmaktadır. Ayrıca öğrencileri merkezi sınavlara hazırlamak amacı ile Türkiye genelinde yapılan sınavlara katılımları sağlanmaktadır.

SINAV KAYGISINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR: Öğrenciler okul yönetimi ve Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezinin ortak çalışması ile TEOG sistemi ile ilgili bilgilendirilmektedir. Sistem ve sınav ile ilgili bilgilendirme sınav kaygısının kontrolü açısından da önem taşımaktadır. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezinin uyguladığı “Sınav Kaygısı Ölçeği”, “Sınav Kaygısı İle Baş Edebilme Programı”, “Çalışma Davranışını Değerlendirme Ölçeği”, “Verimli Ders Çalışma ve Zaman Yönetimi Programı” Amaç Belirleme ve Motivasyon” ve “Mesleği Rehberlik ve Kariyer Planlama Programı” öğrencilerin bireysel farkındalıklarını artırırken, kaygı, sınav kaygısı, nedenleri ve kaygının kontrolü ile ilgili bilgilenmelerini ve baş etme becerisini geliştirmelerini sağlamaktadır.

TERCİH DÖNEMİ: Öğrencilerin ve velilerin endişesiz bir tercih dönemi geçirebilmeleri için, okul yönetimi, öğretmenler ve PDR uzmanlarının öğrencileri çok iyi tanımalarının verdiği rahatlık, doğruluk ve gerçekçilikle yapılandırılmış bir tercih süreci yaşanmaktadır.