Arı Okulları - ANKARA
İNSAN KAYNAKLARI
İnsan Kaynakları Politikamız :

Arı Okulları olarak İnsan Kaynakları Politikamız; Atatürk ilkeleri ve çağdaş bilimsel düşünce ışığında yaratıcı ve dinamik yönetici kadrolarımızın rehberliğinde, 1984 yılından bu yana eğitime gönül vermiş, iş etiğine bağlı ve kültürümüzü sahiplenen özverili çalışanları kadromuza alarak nitelikli insan kaynağı oluşturma politikasını benimsemektir.

Temel İnsan Kaynakları Politikamız kurumumuzun ilke ve hedeflerine bağlı kalarak çalışanlarımızın beceri ve yetkinliklerini buluşturmak ve insan kaynağını çağdaş ölçütlere göre ve herkese eşit fırsat ilkesiyle seçmek, geliştirmek, değerlendirmek ve yönetmektir. Çeyrek asırı geçkin deneyimimiz ile en değerli sermayemizin insan ve eğitim olduğu bilinciyle sürekli eğitime ve gelişime yatırım yapmak ve “Arılı Olma” kültürünü kuşaktan kuşağa aktarmaktır.

Bu amaçlar doğrultusunda ;

• Çalışanlarımızın motivasyon düzeylerini artırmak
  • Kurumumuza olan bağlılığı ve çalışanlarımız arasındaki işbirliğini sürekli kılmak
  • Kurum kültürüne uygun adayları seçmek ve işe alım sürecini etkin bir biçimde yürütmek
  • Olumlu huzur iklimi oluşturmak
  • Kurumda etik ve güvene dayalı bir kültür oluşturmayı insan kaynakları politikası olarak benimsemekteyiz.
İşe Alım Sürecimiz :

İşe alım süreci uygulamamızın temel amacı Arı Okulları bünyesinde mevcut pozisyon açıklarını belirleyerek kurumumuzun vizyon, misyon ve değerlerine en uygun adaylarla bu pozisyon açıklarını gidermektir.

Kurumumuza yapılan tüm başvurular İnsan Kaynakları Birimi tarafından başvuru veri tabanı havuzuna kaydedilir. Öğretim kadrosu ile ilgili gereksinimler okul müdürlükleri ve genel müdürlükçe, idari birimler ile ilgili gereksinimler ise genel müdürlükçe belirlenir.

Yapılan başvurular gizlilik esasına dayalı olarak ilgili okul yöneticilerimiz, akademik danışmanlarımız ve koordinatörlerimiz tarafından ayrıntılı bir biçimde incelenmektedir. Cv’ler üzerinden yapılan ön değerlendirme sonucuna göre uygun görülen adaylar ön görüşmeye davet edilir.

İşe alım sürecimiz pozisyonun özelliklerine bağlı olarak öğretmen kadrolarımız için; ders anlatımı, yetkinlik temelli mülakat, referans kontrolü gibi aşamalardan oluşmaktadır. Kurumumuzda çalışan diğer personel kadrolarımız için ise bu süreç, başvurulan pozisyona göre değişmektedir.

Kurumumuza başvuracak olan adaylar, Arı Okulları internet sitesinde bulunan İnsan Kaynakları Başvuru Formu aracılığı ile başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

Öğretmen Başvurularında Aranan Ön Koşullar :

1984 yılında Ankara’da eğitim hayatına başlayan ülkemizin geleceğini biçimlendiren aklın ve bilimin ışığında çok yönlü bireyler yetiştirerek IB Dünya Okulu kimliğiyle uluslararası standartlarda eğitim veren Arı Okulları;

• Alanında en az 4 yıllık lisans diploması olan (lisansüstü eğitim alanlar tercih edilir)
  • Pedagojik formasyon sahibi,
  • En az 3 yıl deneyimli,
  • Tercihen İngilizce bilen,
  • Teknolojiye hakim,
  • Takım çalışmasına yatkın,
  • Motivasyonu yüksek, çalışkan, etik, çözüm odaklı, donanımlı ve nitelikli,
  • Erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış.

Alanında uzman ve yetkin öğretim kadrosu ile birlikte yılların deneyimini paylaşmak, Arının başarılarına ortak olmak istiyorsanız sizleri aramızda görmekten kıvanç duyacağız.

Çalışma Koşulları - Ücret ve Ek Olanaklar :

Kurumumuz bünyesinde görev yapan çalışanlarımız 4857 sayılı İş Kanununa tabi olup, sosyal güvenlik yönünden haklarında 5510 Sayılı Sosyal Güvenlik Kanununa göre işlem yapılmaktadır.

Öğretmenlerimizin çalışma gün ve saatleri Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatı esas alınarak düzenlenmektedir. Öğretmenlerimizin ücretleri Devlet memurları kanununa göre hizmet ve mezuniyet derecesi temel alınarak derece - kademe sistemi uygulanmaktadır. Ayrıca öğretmenlerimizin maaşları aldıkları ders ücreti, girdikleri ders saatleri ve yaptıkları ders dışı çalışma sürelerine göre belirlenmektedir.

Kurumumuzda çalışan diğer personellerimiz için ise çalışma gün ve saatleri 4857 sayılı iş kanunu gereğince düzenlenmektedir. Ayrıca performans, eğitim düzeyi, deneyim ve pozisyon gibi kriterler esas alınarak ücret skalası oluşturulmaktadır.

• Özel Sağlık Sigortası
  • Aile yardımı
  • Kurum Doktoru
  • Ulaşım
  • Yemek Hizmetleri

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ.
Çankaya Üniversitesi
Arı Mezunlar Derneği